U bevindt zich hier:

Bathoorn is trotse partner van Schadenet, Autohopper & Glassdrive.

Verkeerd getankt met een huurauto

Het huren van een auto maakt reizen een stuk makkelijker: of je nu op vakantie of voor zaken onderweg bent. Maar wat als je per ongeluk de verkeerde brandstof getankt hebt? Deze vergissing kan veel stress veroorzaken. In deze blog geven we je tips over wat je kan doen als je verkeerd getankt hebt met je huurauto, zodat je snel weer op weg kan.

Wat gebeurt er als je verkeerd tankt?

Als je verkeerd tankt, bijvoorbeeld door diesel in een benzinemotor te gieten of andersom, kan dit zware schade aan de huurauto veroorzaken. De verkeerde brandstof mengt zich met de juiste brandstof in de tank en veroorzaakt storingen in het brandstofsysteem. Bij dieselmotoren kan benzine bijvoorbeeld de smering verminderen, wat leidt tot verhoogde wrijving en schade aan onderdelen. In benzinemotoren kan diesel de ontsteking verstoren, wat resulteert in een motor die stottert of helemaal niet start. De reparatiekosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van hoe snel je reageert en of je de verkeerde brandstof uit de huurauto laat halen.

De eerste stappen na verkeerd tanken

Zelfs de meest oplettende onder ons kan het gebeuren: per ongeluk de verkeerde brandstof tanken in een huurauto. Een moment van onoplettendheid is genoeg om deze fout te maken, met mogelijk ingrijpende gevolgen. Rijden met de verkeerde brandstof kan flinke motorschade veroorzaken, van verstopte filters tot zware schade aan de brandstofpomp en de motor; wat voor hoge reparatiekosten zorgt. Het is van groot belang om tijdens het tanken extra oplettend te zijn om deze stressvolle en dure situatie te voorkomen.

Ik heb al gereden met verkeerde brandstof: Wat nu?

Als je verkeerd hebt getankt en al hebt gereden, is snel handelen essentieel. Zodra je je vergissing beseft, stop dan met rijden en schakel de motor uit om verdere schade te beperken. Het is belangrijk om professionele hulp in te schakelen om de verkeerde brandstof uit de huurauto te laten halen. Dit voorkomt meestal permanente schade. Onthoud dat hoe sneller je handelt, hoe minder kans er is op ingrijpende schade aan de huurauto. Door kalm te blijven en de bovenstaande stappen te volgen, kun je deze lastige situatie onder controle houden en de impact beperken.

Brandstof uit de auto halen: hoe werkt dat?

Er zijn twee opties om de verkeerde brandstof uit de tank van de huurauto te halen: de doe-het-zelf methode of professionele hulp inschakelen. De doe-het-zelf methode is in dit geval eigenlijk geen optie. Je hebt namelijk vrij specifieke gereedschappen nodig, die niet in een huurauto liggen. Daarnaast heeft het verhuurbedrijf liever dat je professionele hulp inschakelt. Dit is namelijk voor zowel jou, als voor het verhuurbedrijf de meest veilige optie.
Specialisten hebben de ervaring en de gereedschappen om de verkeerde brandstof veilig en effectief uit je huurauto te halen, waardoor de kans op schade aan je huurauto verkleind wordt. Het inschakelen van professionals kan in eerste instantie duurder lijken, maar het kan je uiteindelijk kosten besparen door extra schade aan de huurauto te voorkomen.

Communiceren met de verhuurmaatschappij

Als je ontdekt dat je verkeerd getankt hebt met je huurauto, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de autoverhuurmaatschappij. Wees eerlijk en duidelijk over wat er gebeurd is; transparantie is belangrijk. De meeste verhuurbedrijven hebben procedures voor dergelijke situaties en kunnen je adviseren over de volgende stappen. Onthoud dat fouten maken menselijk is. Verhuurmaatschappijen zijn bekend met dit soort vergissingen en zullen je door het proces leiden om het probleem zo soepel en snel mogelijk op te lossen.

Voorkomen is beter dan genezen: Tips om verkeerd tanken te voorkomen

Om verkeerd tanken te voorkomen, is een klein beetje voorbereiding en aandacht alles wat je nodig hebt. Controleer altijd dubbel welke brandstof je huurauto nodig heeft vóórdat je gaat tanken; deze informatie vind je vaak aan de binnenkant van de tankklep of in het huurcontract. Een handige tip is om gebruik te maken van een herinnering: schrijf op een klein briefje de brandstofsoort en plak deze op het dashboard of stel een herinnering in op je telefoon. Door goed na te denken en gebruik te maken van deze herinneringen, kun je makkelijk voorkomen dat je per ongeluk de verkeerde brandstof tankt en bespaar je jezelf een hoop gedoe en mogelijke reparatiekosten.

Verkeerd getankte brandstof uit je huurauto laten halen doe je bij Bathoorn

Per ongeluk de verkeerde brandstof in je huurauto getankt? Bij Bathoorn helpen je graag om dit vervelende probleem op te lossen en de verkeerde brandstof uit je huurauto te halen. Met onze professionele service en uitgebreide ervaring zorgen we ervoor dat je snel en veilig weer op weg kunt. Of het nu gaat om het verwijderen van benzine uit een dieselauto of andersom. We beschikken over alle nodige gereedschappen en de deskundigheid om dit probleem adequaat aan te pakken. Hierdoor kan je snel en veilig weer op weg.

Kies voor een stressvrije oplossing, wanneer je de verkeerde brandstof hebt getankt, bij Bathoorn!

Veelgestelde vragen

De kosten variëren op basis van de service en locatie. We adviseren om direct contact met ons op te nemen voor een nauwkeurige schatting, zodat we je situatie kunnen beoordelen en een transparante prijsopgave kunnen bieden.

Handel onmiddellijk; stop met rijden en zet de motor uit zodra je de vergissing ontdekt. Snelle actie kan ernstige schade aan de motor voorkomen en reparatiekosten verminderen.

Als professionele hulp niet direct beschikbaar is, is het belangrijk de auto niet te starten of verder te rijden. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij of het autoverhuurbedrijf voor advies.

De impact op je verzekeringsdekking hangt af van je polis. Wij adviseren om direct na het incident contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij om je situatie te bespreken en te bepalen welke stappen je moet nemen.

Recente berichten

Voordelen van Bathoorn

  • Uitgebreide dienstverlening
  • Flexibele verhuur van personenauto’s en busjes
  • Autoschadeherstel en autoruitreparatie

Contact met Bathoorn