U bevindt zich hier:

Bathoorn is trotse partner van Schadenet, Autohopper & Glassdrive.

Autoschade: de 5 meest voorkomende soorten

Ontdek de meest voorkomende autoschades: velg-, deuk-, ruitschade, lakschade en bumperschade. Bathoorn herstelt ze voor je.
Auto met schade

Iedere autobezitter kent het wel: autoschade. Het overkomt de besten en is vaak onvermijdelijk. De vraag is dan ook niet óf je te maken krijgt met autoschade, maar wanneer en in welke vorm. Bij Bathoorn in Roden zien we dagelijks verschillende soorten autoschades voorbij komen. Van velgschade tot ruitschade en van lakschade tot bumperschade, niets is ons vreemd. In deze blog delen we de top vijf meest voorkomende soorten schade die we tegenkomen, hoe deze ontstaan en natuurlijk hoe we ze vakkundig herstellen.

1. Velgschade: Een veelvoorkomende, maar vaak onderschatte schade

Velgschade is misschien niet de eerste soort schade waar je aan denkt, maar het is een van de meest voorkomende soorten die we zien in onze garage. Van kleine krassen veroorzaakt door contact met de stoeprand, tot vervormde velgen door een onverwachte kuil in de weg, velgschade komt in vele vormen.

Bij oppervlakkige velgschade, zoals krassen of schaafplekken, richten we ons op cosmetische herstelmethoden. Met behulp van onze gespecialiseerde apparatuur kunnen we de velgen schuren of polijsten om ze hun oorspronkelijke glans terug te geven.

Ernstigere schade, zoals een vervormde of verbogen velg, kan echter invloed hebben op de rijprestaties van je auto. Dit soort velgschade kan resulteren in een ongelijkmatige bandenslijtage, trillingen tijdens het rijden of zelfs problemen met de stuurinrichting. In dergelijke gevallen kunnen wij je velgen repareren of, als het niet anders kan, de volledige velg vervangen.

2. Deukschade: Een ontsierende herinnering aan een klein ongelukje

Een andere veelvoorkomende vorm van schade die we bij Bathoorn tegenkomen, is deukschade. Dit soort schade varieert van kleine deukjes veroorzaakt door een botsing met een winkelwagentje, tot grotere deuken als gevolg van een auto-ongeluk.

Ondanks dat deukschade vaak als een puur cosmetisch probleem wordt gezien, kan het laten zitten van een deuk de waarde van de auto aanzienlijk verminderen. Gelukkig kunnen onze ervaren uitdeukers de meeste deuken zonder al te veel problemen herstellen en in veel gevallen kunnen we zelfs uitdeuken zonder te spuiten. Met behulp van gespecialiseerde gereedschappen en technieken kunnen we de deuk zorgvuldig uit het metaal masseren zonder de lak te beschadigen.

3. Autoruitschade: Veiligheid eerst

Autoruitschade kan variëren van een klein sterretje veroorzaakt door een steentje dat opspat, tot een volledig gebroken ruit door een aanrijding. Afgezien van het feit dat een beschadigde ruit je zicht kan belemmeren, kan het ook de algehele veiligheid van je voertuig in gevaar brengen, aangezien een beschadigde ruit aanzienlijk zwakker is dan een volledig intacte autoruit.

Bij beperkte ruitschade, zoals een sterretje of kleine barst, kunnen we de ruit herstellen met speciale hars. Deze hars vult de beschadiging op, waardoor de ruit weer veilig wordt en de schade bijna onzichtbaar is. Mocht de ruitschade echter zo groot zijn dat de integriteit van de ruit in het geding is, dan kunnen we de ruit vervangen. We werken met ruiten voor vrijwel alle automerken en bieden altijd vervangend vervoer aan tijdens de reparatie als je er niet op kan wachten.

4. Lakschade: Bescherm je auto tegen de elementen

Lakschade is ongetwijfeld een van de meest voorkomende soorten autoschade. Een kleine kras of schaafplek op de lak is bijna onvermijdelijk bij regelmatig gebruik van de auto. Maar onderschat niet de impact die lakschade kan hebben op de uitstraling en de waarde van je auto.

Afhankelijk van de ernst en diepte van de kras, kunnen we verschillende herstelmethoden toepassen. Voor oppervlakkige krassen kan polijsten van de autolak een effectieve oplossing zijn. Bij diepere krassen kan het nodig zijn om de betreffende plek te schuren en een nieuwe laklaag aan te brengen.

Ook zaken als vogelpoep kunnen voor verrassend veel lakschade zorgen. Als vogelpoep te lang op de lak blijft zitten, kan het de lak aantasten en permanente vlekken achterlaten. Bij Bathoorn kunnen we deze vlekken verwijderen en de laklaag herstellen naar de oorspronkelijke staat.

5. Bumperschade: De voorste linie in autoschade

Bumpers zijn ontworpen om impact te absorberen en de rest van de auto te beschermen. Daarom zijn ze vaak het eerste punt van contact in het geval van een aanrijding, het raken van een stoeprand of bij parkeerongelukjes. Deze impact veroorzaakt schade die uiteenloopt van oppervlakkige krassen en schaafplekken tot diepe deuken en zelfs scheuren.

Bij lichte bumperschade, zoals kleine deuken of krassen, kunnen we vaak spotrepair gebruiken om het getroffen gebied te herstellen. Deze techniek zorgt voor minimale verstoring en kan vaak binnen een dag worden voltooid. Het herstelgebied wordt zorgvuldig voorbereid en vervolgens wordt de juiste kleur lak aangebracht om de bumper er weer als nieuw uit te laten zien.

Bij meer substantiële schade, zoals een grote deuk of scheur, kan het nodig zijn om de hele bumper te vervangen of te repareren. Als je bumper van kunststof is, kunnen we de scheur repareren met stikstofgas, dat de twee losse delen weer aan elkaar vastmaakt. Als je bumper van een ander materiaal is, zoals metaal of koolstofvezel, dan kunnen we ook die reparatietechnieken uitvoeren.

Het herstellen van autoschade

Autoschade is een onvermijdelijk onderdeel van het bezitten en rijden van een auto. Of het nu gaat om een kras in de lak, een deuk in een deur, of een gebarsten voorruit, de professionals bij Bathoorn in Roden hebben de expertise om jouw auto er weer als nieuw uit te laten zien. Ons team kan elk type schade behandelen, van cosmetisch tot structureel en we werken met alle soorten voertuigen.

Maar het belangrijkste is dat we begrijpen hoe belangrijk jouw auto voor je is. Daarom doen we ons best om het reparatieproces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken. Van het aanbieden van vervangend vervoer tot het uitvoeren van reparaties met de grootste zorg, wij zijn er om je te helpen jouw auto zo snel mogelijk weer op de weg te krijgen.

Of je nu met een probleem zit of gewoon je auto een opknapbeurt wilt geven, ons team specialisten staat voor je klaar. Neem contact met ons op of kom langs om te zien hoe we je kunnen helpen jouw auto er op zijn best uit te laten zien.

Direct schade melden met je mobiele telefoon

Bij Bathoorn is het melden van autoschade een fluitje van een cent. Zit je met een deuk, kras, of een andere vorm van schade en wil je een afspraak maken voor schadeherstel, een offerte aanvragen, of staat het einde van je leasecontract voor de deur? Maak dan snel en gemakkelijk een afspraak via onze website op https://bathoorn.nl/autoschade/.

Voor het inplannen van een reparatie of het aanvragen van een offerte vragen we je om foto’s van de schade mee te sturen. Heb je deze niet direct op je computer? Geen probleem, maak dan eenvoudig een afspraak via je mobiele telefoon. Met een paar klikken brengen we jouw auto weer in optimale staat.

Bij Bathoorn nemen we autoschade serieus. We kijken uit naar je bezoek en de kans om je auto weer als nieuw te laten stralen. Klik, plan en herstel – zo simpel is het bij Bathoorn!

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen bij velgschade?

Afhankelijk van de ernst van de schade kunnen we de velgen polijsten, repareren of vervangen.

Hoe behandelen jullie ruitschade?

We gebruiken hars voor kleine beschadigingen en vervangen de ruit bij grotere schade.

Kan een diepe kras nog gepolijst worden?

Alleen ondiepe krassen kunnen gepolijst worden, diepere krassen vereisen een nieuwe laklaag.

Wat als mijn bumper beschadigd is, maar er is geen lakschade?

We kunnen vaak de bumper uitdeuken, bij grotere schade kunnen we de bumper met stikstofgas repareren.

Hoe voorkom ik lakschade?

Parkeer onder beschutting, vermijd plekken met veel vogels en verwijder vogelpoep direct.

Hoe kan ik mijn schade melden? Je kunt je schade gemakkelijk en snel melden via je computer of mobiel op onze website https://bathoorn.nl/autoschade/.

Recente berichten

Voordelen van Bathoorn

  • Uitgebreide dienstverlening
  • Flexibele verhuur van personenauto’s en busjes
  • Autoschadeherstel en autoruitreparatie

Contact met Bathoorn