U bevindt zich hier:

Bathoorn Autoschade is trotse partner van

Lakschade auto

Lakschade is een veel voorkomend probleem waar bijna iedere auto-eigenaar weleens mee te maken krijgt. Er zijn verschillende oorzaken voor lakschade en daarmee ook verschillende methodes om lakschade te herstellen.

Oorzaken van lakschade aan de auto

Heb je lakschade? Dat is vervelend! Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je lakschade hebt opgelopen.

Krassen autolak

Autolak bestaat uit verschillende lagen. Een kras kan voorkomen in één laklaag, maar kan ook dieper zijn en voorkomen in meerdere laklagen. Als de kras niet dieper is dan één laklaag, kun je het eenvoudig zelf polijsten. Is de kras dieper? Dan zal de lak geschuurd en opnieuw gespoten moeten worden. Het herstellen van diepe krassen in de autolak is belangrijk om roestvorming te voorkomen.

Lakschade door vogelpoep

Vogelpoep is slecht voor de autolak. Als het er langdurig op blijft zitten, zal het in de lak branden, vooral bij zonnig en warm weer. Dit komt niet door de schadelijke stoffen in de poep, maar omdat de autolak ‘leeft’. Temperatuurverschillen zorgen ervoor dat de lak uitzet en krimpt. Wordt het warmer, dan zet de autolak uit. De vogelpoep trekt dan in de poriën van de lak. Als het weer afkoelt, krimpt de autolak, maar door de poep kan de lak niet geleidelijk bewegen. Dit zorgt voor schade aan de autolak in de vorm van doffe plekken.

Lakschade door erosie

Erosie is het proces van slijtage van de bovenste laag van de autolak. Oorzaken hiervan kunnen onder andere zijn: zand, steentjes of (strooi)zout. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de auto goed schoon te houden en de auto altijd eerst af te spoelen bij het wassen.

Lakschade herstellen

Er zijn verschillende methodes voor het herstellen van lakschade. Polijsten en spotrepair zijn de meest voorkomende methodes.
professional mechanic using a power buffer machine for cleaning headlights

Lakschade herstellen door polijsten

We maken je auto weer als nieuw met de polijstmethode. We herstellen hierbij de bovenste laklaag. Hiervoor gebruiken we een polijstmachine en speciale polijstpasta. De machine en pasta maken vuil los en egaliseren het oppervlak zonder de laklaag te beschadigen. Dit geeft de laklaag weer een spiegelend effect.
Spotrepair

Spotrepair

Kleine schades aan de auto kunnen hersteld worden met spotrepair. Bij deze methode wordt alleen de schade hersteld zonder dat er een groter deel van de auto opnieuw gespoten hoeft te worden. Alleen het beschadigde deel wordt geschuurd, eventueel geplamuurd en gepolijst.

Maak direct een afspraak voor lakschade herstel bij Bathoorn in Roden!

We helpen je zo snel mogelijk weer op weg.

Bathoorn

Terugbelverzoek