U bevindt zich hier:

Bathoorn Autoschade is trotse partner van

Uitdeuken zonder spuiten

Een deuk in de auto is een doorn in het oog. Of het nu gaat om een kleine deuk of een grote deuk, het ziet er niet mooi uit en kan op den duur zorgen voor roest. Daarom is het belangrijk om deuken te herstellen. In veel gevallen kan dat met uitdeuken zonder spuiten.

Uitdeuken zonder lakschade

Zit er een deuk in de auto zonder dat de lak beschadigd is? In veel gevallen kan de deuk hersteld worden zonder dat er daarna nieuwe lak aangebracht hoeft te worden. Met speciale gereedschappen wordt de deuk hersteld. Hierbij wordt een techniek gebruikt die ervoor zorgt dat de lak niet alsnog scheurt. Een voorwaarde voor uitdeuken zonder lakschade is wel dat de deuk niet groter mag zijn dan een twee-euromunt.

Deze methode van schadeherstel is voordeliger dan wanneer er ook opnieuw gespoten moet worden.

De voordelen van uitdeuken zonder spuiten:

Hoe werkt uitdeuken zonder spuiten?

Het uitdeuken gebeurt van binnenuit. De deurpanelen of andere binnenbekleding worden verwijderd en de deuk wordt opgespoord met een speciaal strijklicht. Daarna wordt de deuk naar buiten ‘gemasseerd’. Zodra het deukje weer glad aanvoelt en weer één geheel vormt met de rest, is de schade hersteld. Het paneel wordt vervolgens weer gemonteerd.

Uitdeuken bij lakschade

Is er toch lakschade ontstaan, maar is de deuk wel klein genoeg om van binnenuit te repareren? Dan kan spotrepair ingezet worden. De deuk wordt dan op dezelfde manier hersteld als bij uitdeuken zonder spuiten, maar na het uitdeuken wordt plaatselijk opnieuw gespoten. Alleen op het deel waar de schade zit.

Andere methodes voor schadeherstel

Is uitdeuken zonder spuiten niet mogelijk of nodig? Dan zijn er andere methodes voor schadeherstel.

Spotrepair

Bij spotrepair wordt de kleine schade alleen plaatselijk hersteld. Het kan gaan om een deukje of meerdere deukjes, oppervlakkige krassen of kleine schade aan bumpers en velgen. Spotrepair is een snelle en voordelige methode van schadeherstel.

Polijsten

Wanneer de lak dof wordt of er zitten kleine krasjes in de lak, kan polijsten een passende herstelmethode zijn. Krasjes die wel met het blote oog te zien zijn, maar die je niet voelt zijn door polijsten goed weg te werken.

Maak direct een afspraak voor uitdeuken zonder spuiten bij Bathoorn in Roden.

Wij helpen je zo snel mogelijk weer op weg!

Bathoorn

Terugbelverzoek