U bevindt zich hier:

Bathoorn Autoschade is trotse partner van

Velgen herstellen

Ben je tijdens het inparkeren iets te dicht langs de stoeprand gereden met de velg? Dan is het belangrijk om niet te lang te wachten met de velgen herstellen. Beschadigingen aan de laklaag van de velgen kunnen door corrosie erger worden. Wij kunnen velgen herstellen van alle merken en modellen.

Stalen en lichtmetalen velgen

Er zijn verschillende soorten velgen. De meest voorkomende velgen zijn stalen velgen en lichtmetalen velgen. Stalen velgen worden het meest gebruikt in combinatie met winterbanden, omdat deze beter bestand zijn tegen het winterse weer. Lichtmetalen velgen zijn een stuk lichter en maken je auto minder zwaar, waardoor deze minder brandstof verbruikt. Binnen de lichtmetalen velgen is onderscheid te maken tussen gespoten lichtmetalen velgen en gepolijste lichtmetalen velgen. Beiden hebben een eigen herstelmethode.
Velgschade 2

Stoeprandschade aan de velgen

Bij stoeprandschade zitten er krassen aan de buitenkant van de velg. Dit kan gekomen zijn tijdens het inparkeren. Het gevolg zijn vaak lelijke krassen op de velgen en in de coating. Na verloop van tijd kan dit zelfs roest veroorzaken.

Deuken of scheuren in de velgen

Ben je ergens overheen gereden en blijft de auto maar trillen? Dan kan het zijn dat de velg krom is of dat er deuken in zitten. Door het richten van de velg kan dit worden opgelost. Is de velg ook gescheurd? Dan is het misschien nodig om de velg te lassen. Voor het lassen gebruiken we speciale lasapparatuur. Na het lassen is het mogelijk om de velg helemaal of gedeeltelijk te spuiten.

Werkwijze voor velgen herstellen

Bij het herstellen van schade aan de velgen hanteren we een vaste werkwijze. Eerst inspecteren we de velgen. Bestaat de schade alleen uit krassen of zitten er ook deuken of scheuren in de velgen? Krassen zijn relatief eenvoudig te herstellen en komen het meest voor als schade door het raken van een stoeprand. Aluminium velgen kunnen echter sneller scheuren. Scheuren moeten direct verholpen worden om de veiligheid te waarborgen.

Als we de schade bepaald hebben, kunnen we aan de slag gaan met het herstellen. Bij een eenvoudige schade is spotrepair mogelijk. Is de schade groter, dan zullen we de volledige velg moeten herstellen.

Voor het herstellen van de velg verwijderen we de band en reinigen we de velg, zodat deze schoon en vetvrij is. Daarna zorgen we ervoor dat de schade geƫgaliseerd wordt door het te slijpen, plamuren, schuren en eventueel te vullen bij diepe krassen.

Na het schuren is de velg vrij van de lak en kan deze worden gespoten of kan er een nieuwe poedercoat worden aangebracht. Bij poeder coaten worden de velg met magnetische poeder bespoten. Door de magnetische deeltjes hecht de poeder zich aan de metalen velg. Na het spuiten gaat de velg de oven in waar de buitenste laag wordt uitgehard en weerbaar wordt gemaakt.

Wat kost velgen herstellen?

De kosten voor het herstellen van de velgen, is afhankelijk van de grootte van de schade, het materiaal van de velgen, het aantal velgen en de herstelmethode. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het herstellen van velgen.

Hoelang duurt velgen herstellen?

De duur van de velgenreparatie is afhankelijk van de grootte van de schade en de herstelmethode. Bij volledig herstel gaan wij doorgaans uit van een doorlooptijd van drie tot vier werkdagen. Dit komt dat er droogtijd opgeteld moet worden bij de reparatie. Drie tot vier dagen lijkt misschien lang, maar we laten je niet achter zonder vervoer. We zorgen er altijd voor dat je passend vervangend vervoer krijgt, helemaal gratis. Daarnaast hebben we een gratis haal- en brengservice.

Maak direct een afspraak voor velgen herstel bij Bathoorn in Roden!

We helpen je zo snel mogelijk weer op weg.

Bathoorn

Terugbelverzoek