U bevindt zich hier:

Bathoorn Autoschade is trotse partner van

Bumper reparatie

Heb je tijdens het inparkeren een paaltje geraakt of was de stoep lager dan ingeschat? Schade aan de bumper komt regelmatig voor. Wij kunnen lichte en zware schade aan alle types en soorten bumpers herstellen.

Kunststof bumper repareren

Vroeger werden bumpers vaak van staal gemaakt. Bij schade betekende het in de meeste gevallen dat de bumper volledig moest worden vervangen. Tegenwoordig worden bumpers vooral van kunststof gemaakt. Dit maakt het herstel een stuk makkelijker en goedkoper!

Afhankelijk van de grootte van de schade, is er een andere methode voor schadeherstel van de bumper nodig. Bij een kleine schade (niet groter dan een A4’tje) is de schade vaak te herstellen met spotrepair. Dan wordt alleen de kras, deuk, beschadiging of schaafplek hersteld. Een andere methode voor het herstellen van bumperschade is uitdeuken zonder spuiten. Dit is een passende methode als er geen lakschade is.
Bodywork damage
Lakschade 2

Scheur in bumper repareren

Is de schade zwaarder, zit er bijvoorbeeld een scheur in de bumper? Dan kan dat worden hersteld door het te lassen met stikstof. Bij deze methode wordt de kunststof versmolten met een kunststof lasdraad door middel van een stikstof gasstraal. Waarom gebruiken we hiervoor stikstof? Stikstofgas wordt verwarmd waardoor de kunststof smelt. Aan de andere kant zorgt stikstof ervoor dat zuurstof wordt verdrongen waardoor de kunststof niet kan verbranden bij het lassen. Naast deze methode zijn er meer methodes om scheuren in de bumper te herstellen. Wij gebruiken doorgaans de stikstofmethode.

Rijhulpsystemen kalibreren bij bumper reparatie

Als de bumper hersteld is, is het belangrijk dat jij weer veilig de weg op gaat. Als jouw auto uitgerust is met rijhulpsystemen, zorgen wij ervoor dat deze gekalibreerd worden zodat er geen storingen optreden en optimaal werken.

Kosten voor bumper reparatie

De kosten voor bumperreparatie zijn afhankelijk van de grootte van de schade, eventuele lakschade en het materiaal waarvan de bumper is gemaakt. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het herstellen van bumperschade.

Bathoorn

Terugbelverzoek