U bevindt zich hier:

Bathoorn is trotse partner van Schadenet, Autohopper & Glassdrive.

Tips voor een verhuiswagen huren

Wil je makkelijker en sneller verhuizen? Huur een verhuiswagen bij Bathoorn in Roden.
verhuiswagen huren

Onze tips voor een verhuiswagen huren

Een verhuizing kan een spannend nieuw hoofdstuk in je leven markeren. Maar liever heb je niet te veel spanning en stress van de verhuizing zelf natuurlijk. Je kunt een verhuisbedrijf inschakelen maar daar hangt vaak wel een prijskaartje aan. Verhuizen is niet per se moeilijk, het is vooral veel werk, daarom kan het een hele hoop schelen als je de juiste verhuiswagen huurt. Maar wat bedoelen we precies met de juiste verhuiswagen? In deze blog delen we onze tips voor als je een verhuiswagen gaat huren.  

Kies de juiste verhuiswagen

Een van de eerste stappen bij het huren van een verhuiswagen is het kiezen van het juiste formaat. Er zit nogal een verschil of je in een kleine studentenkamer woont of met je gezin naar die gedroomde vrijstaande woning verhuist. De laadruimte is daarom het eerste waar je naar kijkt als je op zoek bent naar een verhuiswagen om te huren.  

Laadruimte 

Hoe groot de verhuiswagen moet zijn hangt vooral af van het aantal spullen dat verhuist moet worden. Hoe meer spullen, hoe groter de verhuiswagen. Begin daarom met een inventarisatie van al je bezittingen. De grootte van de laadruimte wordt veelal uitgedrukt in kubieke meters. Om je enigszins een beeld te geven van de afmetingen: 

 • 3 m³ is klein, hier passen ongeveer 27 standaard verhuisdozen in. 
 • 6 m³ is middelgroot, hier passen ongeveer 60 standaard verhuisdozen in. 
 • 11 m³ is groot, hier passen ongeveer 150 standaard verhuisdozen in. 
 • Vanaf 16 m³ spreek je over een extra grote verhuiswagen waarin minimaal 240 standaard verhuisdozen passen. 

Maar je zal niet alleen verhuisdozen in de laadruimte kwijt moeten. Ook meubelen en andere grote objecten zullen mee moeten. Zorg er daarom voor dat de verhuiswagen voldoende ruimte biedt voor deze items. Tip: meet de grootste items op om er zo zeker van te zijn dat ze passen in de verhuiswagen.  

Verhuiswagen met laadklep huren 

Niet alleen de laadruimte is interessant als je op het punt staat een verhuiswagen te huren, maar ook het wel of niet aanwezig zijn van een laadklep is een factor. Een verhuiswagen met laadklep kan uitkomst bieden bij het soepel verlopen van je verhuizing. Het scheelt een hoop tilwerk en het vergemakkelijkt het laden en lossen, vooral voor omvangrijke voorwerpen zoals meubels.

Het inladen van de verhuiswagen

Nu je de juiste verhuiswagen hebt geselecteerd, is het tijd om te beginnen met inpakken. Een georganiseerde aanpak is hierbij van essentieel belang. Hier zijn enkele tips om je verhuiswagen efficiënt in te pakken: 

 

 • Verhuisdozen: pak zoveel mogelijk spullen in verhuisdozen in. Een verhuisdoos is een stuk makkelijker om te stapelen in de verhuiswagen en ook een stuk makkelijker te tillen dan allerlei losse objecten.  

 

 • Dozen labelen: nadat je de dozen hebt ingepakt is het belangrijk om ze ook te labelen. Zo kun je bij het uitladen meteen zien wat er in de doos zit en in welke kamer van je nieuwe huis ze moeten staan. Dit maakt het uitladen aanzienlijk makkelijker. 

 

 • Bescherming voor fragiele items: wikkel breekbare items zoals glaswerk en serviesgoed in noppenfolie of dekens om schade te voorkomen. 

 

 • Zware items eerst: plaats de zwaarste voorwerpen voorin de verhuiswagen, dus achter de cabine. Dit zorgt voor stabiliteit tijdens het rijden en voorkomt dat lichtere objecten worden verpletterd. Maak ook gebruik van spanbanden om eventuele items op hun plek te houden in de verhuiswagen.  

 

 • Lege ruimtes benutten: vul lege ruimtes op met kussens, dekens of ander zacht materiaal om beweging en schuiven van je bezittingen te voorkomen. 

Veilig rijden met verhuiswagen

Rijden met een verhuiswagen verschilt aanzienlijk van het besturen van een gewone auto. Verhuiswagens zijn doorgaans groter, hoger en breder dan normale voertuigen, wat speciale aandacht vereist. Zo moet je bijvoorbeeld extra voorzichtig zijn bij het passeren van obstakels zoals bruggen, tunnels en smalle doorgangen. Houd je ook altijd aan de aangegeven snelheidslimieten en pas je snelheid aan de wegomstandigheden aan. Verhuiswagens hebben tenslotte een langere remafstand en reageren trager dan gewone auto’s.  

Verhuiswagen huren doe je bij Bathoorn

Ben je klaar om je verhuizing soepel en efficiënt te laten verlopen? Bij Bathoorn hebben we een ruim aanbod aan verhuiswagens, van 6 m3 tot wel 20 m3 laadruimte, inclusief onze grootste verhuiswagen met een handige elektrische laadlift voor zware meubelen. Onze verhuisbussen zijn uitgerust met lat-om-lat muren om je meubels veilig te bevestigen. En als dat nog niet genoeg is, kun je ook verhuispakketten en steekwagens huren voor extra gemak.  

Kies voor een stressvrije verhuizing en huur vandaag nog je verhuiswagen bij Bathoorn! 

 

Recente berichten

Voordelen van Bathoorn

 • Uitgebreide dienstverlening
 • Flexibele verhuur van personenauto’s en busjes
 • Autoschadeherstel en autoruitreparatie

Contact met Bathoorn