U bevindt zich hier:

Bathoorn Autoruitservice is trotse partner van

Barst in voorruit

Heb je een barst in de voorruit? Het is belangrijk om dit te laten repareren. Niet alleen omdat het je zicht belemmert en daardoor mogelijk niet door de APK komt, maar ook omdat het de stevigheid van de auto en veiligheid aantast.

Hoe komt een barst in de voorruit?

Een barst in de voorruit kan op meerdere manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaak van een barst in de ruit is een sterretje dat uitgroeit tot een barst. Dit kan komen door temperatuurverschillen. Als je de verwarming in de winter extra hoog zet of de airco in de zomer extra koel zet, kan een sterretje barsten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat het sterretje op tijd wordt gerepareerd. Maar als de ster al gebarsten is, moet dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost worden.
Cracked windscreen windshield of a car vehicle

Kun je een barst in de voorruit repareren?

Een barst in de ruit kan niet gerepareerd worden. De enige oplossing is het vervangen van de autoruit. Dit geldt zowel voor de voorruit als voor zijruiten en de achterruit. In het geval van een sterretje in de ruit kan de voorruit in veel gevallen wel gerepareerd worden met hars. Dit is niet mogelijk bij een barst in de ruit, hoe klein de barst ook is.

Ruit vervangen bij barst in ruit

Het vervangen van een voorruit duurt vaak niet langer dan 2 uur. Als de voorruit, zij- of achterruit op voorraad is, kunnen we deze nog dezelfde dag vervangen. Anders geldt: voor 16:00 besteld, is morgen geplaatst. Neem een kop koffie en ontspan in onze wachtruimte of maak gebruik van gratis vervangend vervoer!

Rijhulpsystemen kalibreren

Als jouw auto is uitgerust met een rijhulpsysteem, dan kalibreren we dit na het plaatsen van de nieuwe voorruit. Om ervoor te zorgen dat jij volledig op je rijhulpsysteem kunt vertrouwen, is het belangrijk om deze te kalibreren. Een kleine afwijking kan zorgen voor grote gevolgen in de verkeersveiligheid.
Driving the car

Moet jouw autoruit vervangen worden? Of weet je niet zeker of deze nog te repareren is?

Kom dan langs bij Bathoorn Autoruitservice!