U bevindt zich hier:

Bathoorn Autoruitservice is trotse partner van

Sterretje in ruit

Heb je een sterretje in de ruit? Om te voorkomen dat het uitgroeit tot een barst of zich vult met vuil, is het verstandig om het zo snel mogelijk te laten repareren. Bij Bathoorn repareren we sterretjes in de ruit al binnen 30 minuten!

Wat is een sterretje in de ruit?

Een sterretje in de ruit kan onder andere ontstaan door steenslag tijdens het rijden. Een sterretje zorgt ervoor dat de ruit kwetsbaarder is. Grote temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat het sterretje barst. Een sterretje kan vaak worden gerepareerd met een speciale hars, een barst in de ruit kan niet worden gerepareerd.
Sterretje ruitschade

Wat doe ik bij een sterretje in de ruit?

Als je ziet dat er een sterretje in de ruit zit, is het belangrijk om actie te ondernemen en niet te wachten tot het sterretje zich vult met vuil of barst. Als je een aantal weken wacht met het repareren van het sterretje kan het zijn dat er te veel vuil in terechtkomt. Dus heb je een sterretje in de ruit, rijd dan direct langs Bathoorn Autoruitservice of maak een afspraak voor reparatie.

Hoe repareren we een sterretje?

Eerst maken we het sterretje schoon, zodat er geen vuil achterblijft. Dit zou er namelijk voor kunnen zorgen dat het sterretje na het repareren nog zichtbaar blijft. Na het schoonmaken wordt er met een injector een speciale hars aangebracht. De hars wordt vervolgens uitgehard onder een UV-lamp. Ten slotte wordt het behandelde sterretje nog met een speciale hars afgewerkt.
Serviceman in workshop fixing broken car window with vacuum filler

Hoelang duurt het repareren van een sterretje?

We zijn ongeveer een half uur bezig met het repareren van een sterretje in de ruit. Zitten er meerdere sterretjes in de ruit of is de auto erg koud, dan kan de reparatie iets langer duren. Het is belangrijk dat de ruit op kamertemperatuur is voordat we aan de slag gaan met het repareren van het sterretje in de ruit. We hebben een fijne wachtruimte waar je kunt wachten tot het sterretje is gerepareerd. Heb je geen tijd om te wachten, duurt de reparatie toch langer of blijkt dat de ruit vervangen moet worden, dan kun je kosteloos vervangend vervoer meekrijgen.

Wat kost het repareren van een sterretje?

Een sterreparatie is €65 (excl. btw). In veel gevallen vergoedt de autoverzekering de kosten van het repareren van een sterretje in de ruit. Controleer daarvoor je polis. Wij werken samen met bijna alle verzekeringsmaatschappijen. Heb je een sterretje in de ruit? Kom naar Bathoorn! Wij regelen de afhandeling met de verzekeraar.

Heb je een sterretje in de ruit?

Wacht niet met de reparatie en kom direct naar Bathoorn Autoruitservice! Maak een afspraak of rijd even langs.